Referenser

Här presenteras ett urval av de band och sammanhang jag spelar i eller har spelat i.


Erik Odsell:

www.erikodsell.com

Erik och jag började spela tillsammans redan 2006 i en musikaluppsättning i Lund, Erik på scen och jag i orkesterdiket. Därefter medverkade vi på flera liknande event i Lund. 2009 förenades vi i samma band och åkte till Österrike som Afterski-band. På senare tid har jag fått äran att spela på flera av Eriks egna produktioner.


Coverbandet "50/50":

www.5050band.se

50/50 är ett cover/live-band från Landskrona med lång erfarenhet i sin genre. Här började jag 2008 och sedan dess har vi tillsammans gjort hundratals spelningar i olika situationer. Allt från partytält på privata fester till stora events med tusentals besökare i publiken.


Storbandet "Bodekull Gospel and Jazz Orchestra":

www.bgjo.se

Bodekull Gospel and Jazz Orchestra (BGJO) är i grunden ett storband utökat med en träblåssektion. BGJO spelar, som man kan utläsa i namnet, gospel och jazz och har verkligen lyckats med kombinationen. Här började jag spela 2006. Sedan dess har vi bland annat åkt på USA-turné, spelat in tre skivor, spelat tillsammans med gospelkörer, gjort julshower och funnit en väldigt god sammarbetspartner i Samuel Ljungblahd (www.samuelljungblahd.com, Samuel Ljungblahd på Spotify).


Orkestern "Karlshamn Wind Orchestra":

Karlshamn Wind Orchestra är en tillfällig orkester som har samlats två somrar i rad för att inviga Östersjöfestivalen i Karlshamn. Orkestern består av ett 30-tal musiker (de flesta blåsmusiker) med anknytning till Karlshamn som i vanliga fall jobbar proffesionellt med musik. Gästartisterna som har medverkat vid konserterna har varit Gunilla Backman, Philip Jalmelid, Anna Neah Deutgen och Anders Ekborg.


Soulful Music och Jonas Engström:

www.soulfulmusic.se

Soulful Music, med Jonas Engström i spetsen, har de senaste åren arrangerat ett gospelevenemang på Malmös nya konserthus, Malmö Live. Gästartister från USA och Sverige har medverkat tillsammans med ca: 1 000 sångare i en stor gospelkör. Jag har varit med i kompsektionen sedan 2016.


Tributebandet "Uggly Strix":

Uggly Strix på Facebook, www.ugglatribute.se

Uggly Strix är en högintensiv tributeshow med Magnus Uggla som förlaga. Under sommaren 2015, då jag gick med i bandet, besökte vi bland annat Gävle, Sundsvall, Arboga, Uddevalla, Kalmar och Tidaholm. Under åren har vi även agerat kompband till flera kända artister, bland annat Dan Hylander, Micke "Syd" Andersson (Gyllene Tider), Tommy Ekman (Style) och Dag Finn (Sha-boom).


Tributebandet "Zapway":


Zapway spelar musik av Frank Zappa. Sättningen har varierat lite under åren, men grundsättningen är bas, gitarr, trumset, keyboard, slagverk och sång.
Sommaren 2011 gjorde vi en konsert i Kristianstad på jazzfestivalens första dag. Bandet var då utökat med två körsång och blåssektion med trumpet, trombon och sax. Konserten spelades in och sändes senare av P4 Kristianstad.


Andra engagemang och tillfälliga inhopp:


Utöver mina stående engagemang spelar jag även i tillfälliga konstellationer. Det kan t.ex. vara att kompa kyrkokören, vikariera i musikaluppsättningar eller hoppa in som vikarie i andra band.
Under mina tillfälliga inhopp och andra engagemang har jag fått äran att spela tillsammans med bland annat:

Sonja Aldén, Frank Ådahl, Behrang Miri, Laila Adéle, Babsan, Samuel Ljungblahd, Rickard Söderberg, Jan Johansen, Cecilia Vennersten, Anders Ekborg, Dan Hylander, Micke "Syd" Andersson, Tommy Ekman, Bill Maxwell m.fl...