Referenser

Här presenteras ett urval av de band och sammanhang jag spelar i eller har spelat i.


Coverbandet "50/50":

www.5050band.se

50/50 är ett cover/live-band från Landskrona med lång erfarenhet i sin genre. Här började jag 2008 och sedan dess har vi tillsammans gjort hundratals spelningar i olika situationer. Allt från partytält på privata fester till stora events med tusentals besökare i publiken.


Storbandet "Bodekull Gospel and Jazz Orchestra":

www.bgjo.se

Bodekull Gospel and Jazz Orchestra (BGJO) är i grunden ett storband utökat med en träblåssektion. BGJO spelar, som man kan utläsa i namnet, gospel och jazz och har verkligen lyckats med kombinationen. Här började jag spela 2006. Sedan dess har vi bland annat åkt på USA-turné, spelat in tre skivor, spelat tillsammans med gospelkörer, gjort julshower och funnit en väldigt god sammarbetspartner i Samuel Ljungblahd (www.samuelljungblahd.com, Samuel Ljungblahd på Spotify).


Tributebandet "Uggly Strix":

Uggly Strix på Facebook, www.ugglatribute.se

Uggly Strix är en högintensiv tributeshow med Magnus Uggla som förlaga. Under sommaren 2015, då jag gick med i bandet, besökte vi bland annat Gävle, Sundsvall, Arboga, Uddevalla, Kalmar och Tidaholm. Nu siktar vi på fler resor runtom i Sverige under hösten, vintern och i framtiden.


Tributebandet "Zapway":


Zapway spelar musik av Frank Zappa. Sättningen har varierat lite under åren, men grundsättningen är bas, gitarr, trumset, keyboard, slagverk och sång.
Sommaren 2011 gjorde vi en konsert i Kristianstad på jazzfestivalens första dag. Bandet var då utökat med två körsång och blåssektion med trumpet, trombon och sax. Konserten spelades in och sändes senare av P4 Kristianstad.


Andra engagemang och tillfälliga inhopp:


Utöver mina stående engagemang spelar jag även i tillfälliga konstellationer. Det kan t.ex. vara att kompa kyrkokören, vikariera i musikaluppsättningar eller hoppa in som vikarie i andra band.
Under mina tillfälliga inhopp och andra engagemang har jag fått äran att spela tillsammans med bland annat:

Sonja Aldén, Frank Ådahl, Behrang Miri, Laila Adéle, Babsan, Samuel Ljungblahd, Rickard Söderberg, Jan Johansen, Cecilia Vennersten, m.fl...